U listu “Dan”, 14.01.2016.g. objavljenom u listu Dan, na strani 6, pod naslovom: ”Ukidanje poreza ja pobjeda organizovanog kriminala”

G-dine Labudoviću,

Obzirom da se udruženje Montenegro Bet, najviše zalagalo za ukidanje protivzakonitog poreza, kakav ne postoji nigdje na svijetu, smatramo Vašu izjavu više nego skandaloznom i uvredljivom, i u najmanju ruku tražimo od Vas da uputite izvinjenje desetinama hiljada građana Crne Gore koji su podržali našu Inicijativu za ukidanje spornog poreza.

Da Vas podsjetimo, da je udruženje Montenegro Bet, čije se članice nalaze u samom vrhu Bijele liste Poreske uprave Crne Gore, u skladu sa Ustavom i zakonima, organizovalo potpisivanje građanske peticije protiv ovog poreza, i da je za samo 3 dana sakupljeno preko 21.000 potpisa punoljetnih građana.

To je G. Labudoviću, tačno 3 puta više građana nego što je Vama bilo potrebno da postanete poslanik u Parlamentu, u toku kampanje koja je trajala više mjeseci.

To su građani iz cijele Crne Gore, članovi svih stranaka, koji su prepoznali neprimjenjivost i podržavali tu Inicijativu.

O ogromnoj podršci koja nam je stigla iz čitave Evrope i Međunarodnoj konferenciji koju smo organizovali u Podgorici na temu ovog poreza,  gdje su govorili najeminentniji stručnjaci iz ove oblasti,  da i ne govorimo. I vama smo uputili poziv da dođete i nijeste se pojavili.

Prije neki dan Vi ste sve njih i sve nas optužili najtežim mogućim optužbama, za koje danas tražimo izvinjenje u ime svih njih.

Vaša izjava je pobeda vašeg ličnog nerazuma nad razumom, i pokazuje da ste izgubili bilo kakav kontakt sa građanima koji su Vas izabrali da ih predstavljate.

Nazvati desetine hiljada građana – pripadnicima organizovanog kriminala, jeste neviđen skandal koji zahtijeva reakciju domaće javnosti i institucija, i sa tim pozivamo predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, šefa vaše poslaničke  grupe Demokratskog fronta, predsjednika Vaše stranke Demokratskog fronta, da Vaše ponašanje sankcioniše, jer ste Vi sa nama građanima izgubili svaki kontakt i evidentno Vas naše mišljenje i ne zanima.