Bitno je poštovati Zakon. Ukloniti terminale iz kafića, bez odlaganja.

Navedene tvrdnje u dnevnom listu “Vijesti” koje su od strane pomenutog pravnog lica ne odgovaraju činjenicama.

Vremenski period koji se pominje u članku jeste mnogo prije nego što je pravno lice “Liga” uopšte formirano. Preduzeće koje je trenutno članica Liga udruženja je u tom periodu bila članica Udruženja Montenegro Bet, što se da vidjeti iz teksta i adrese udruženja navedene u predmetnom zahtjevu.

Obzirom da se konstatno od strane pomenutog pravnog lica i udruženja Liga plasiraju neutemeljenje tvrdnje i netačne činjenice, Montenegro Bet neće ubuduće odgovarati na razne besmislice upućene našem udruženju.

 Pozdravljamo i podržavamo napore svakog pravnog subjekta koje želi pozitivnu regulaciju tržišta igara na sreću i pružamo punu podršku svakoj aktivnosti u tom smislu. Aktivnost Montenegro Beta može jedino biti konstruktivna i usmjerena na dobrobit društva u cjelini, svih učesnika na tržištu igara na sreću i konzumenata naših usluga, a lišena ličnih interesa pojedinaca.

 Želimo još jednom podsjetiti da je prošlo gotovo 5 mjeseci od usvajanja odluke Ustavnog suda, a koji se tiče regulacije rada terminala za igre na sreću van objekata u kojima je dozovljeno priređivanje igara na sreću i da je posebno važno da svi subjekti pokažu zrelost i volju da obavljaju svoju djelatnost u okviru Zakona i da će se u najkraćem roku povući svi nelegalno postavljeni terminali, koji se nalaze van prostora propisanih Zakonom o igrama na sreću Crne Gore, postavljeni na osnovu nezakonitih odluka i podzakonskih akata, što je i utvrdio Ustavni sud u Februaru 2017.