Dana 24.02.2017.godine je organizovana edukacija, kao uvod u otpočinjanje projekta “Neka igra ostane igra“.

U Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Kakaricka gora – Podgorica, a u organizaciji Montenegro Beta je sprovedena jednodnevna radionica. Na radionici su predavači bili gosti iz Beograda: Jasmina Milašinović, rukovodioc Odsjeka za prevenciju Specijalne bolnice iz Drejzerove, Rade Karan koji je govorio na temu “Iskustva u projektu Moguće je prekinuti u Srbiji” direktor Udruženja priređivača igara na sreću Republike Srbije, Zoran Puhač ekspert I generalni sekretar European Organization of Gaming Law koji je izlagao na temu “Benefiti društveno odogovrnog priređivanja igara na sreću”.

edukacija edukatora 4O značaju i sadržaju prevencije govorila je rukovodilac preventivnog odsjeka Specijalne bolnice Jasmina Milašinović i istakla: ”Obuka u prepoznavanju prvih simptoma zavisnosti od igara na sreću ima veliki značaj jer predstavlja prvi korak u bilo kakvoj ozbiljnoj prevenciji. Ako ne prepoznamo simptome i odmah ne preduzmemo adekvatne mere, zavisnost uzima maha i onda više nema mesta prevenciji. Onda nastupa lečenje, ozbiljno i dugotrajno”.

 Edukacija zaposlenih kod članica Montenegro Bet je planirana da otpočne u narednom mjesecu. Društveno odgovorno poslovanje, sa posebnim akcentom na edukaciju i preventivu u odgovornom upražnjavanju igara na sreću, jeste cilj Udruženja. Sve kompanije članice Udruženja imaju bogato iskustvo i izraženu društvenu odgovornost u poslovanju, koja se ogleda kako u odgovornom i potpuno zakonitom djelovanju, tako i u brojnim humanitarnim aktivnostima.

edukacija edukatora 1

edukacija edukatora 7

edukacija edukatora 2