Danas je u Ministarstvu finansija održan drugi sastanak ministra finansija dr Radoja Žugića i saradnika sa predstavnicima Uprave za igre na sreću, Udruženja priređivača igara na sreću „UPIS“ i Udruženja privrednih društava za priređivanje igara na sreću Crne Gore „Montenegro Bet“.

Današnji sastanak predstavlja početak rada na unapređenju regulatornog okvira, stanja i standarda u oblasti igara na sreću. Ovaj posao biće povjeren radnom tijelu, sačinjenom od predstavnika navedenih institucija i organizacija, kao i ostalih državnih organa i svih subjekata koji iskažu interes i spremnost da se uključe u razmatranje važnih pitanja u oblasti igara na sreću. U tom smislu, učesnici današnjeg sastanka iskazali su spremnost na punu transparentnost u budućem radu i otvorenost za sugestije i predloge svih zainteresovanih subjekata.

Na predlog ministra Žugića, prisutni su se dogovorili da osnova za budući rad budu postojeći propisi, dobra uporedna praksa i sugestije na ovu temu iz prethodnog perioda. U tom smislu su predstavnicima uključenih institucija podijeljena zaduženja, a istovremeno je dogovorena dinamika i metodologija rada pomenutog radnog tima.

PR SLUŽBA

MINISTARSTVA FINANSIJA