POTVRDA IZ BRISELA!

Zakon suprotan evropskim propisima u Ustavu Crne Gore Predložene izmjene Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, koje su u suprotnosti sa svjetskom i evropskom praksom, ali i Ustavom Crne Gore, ostavljaju bez posla 2000 radnika i posljedično smanjuju budžetske prihode.

Najveće svjetsko online Udruženje priređivača igara na sreću (Remote Gambling Association) je potvrdilo naše tvrdnje u svom dopisu upućenom ministru finansija Dr Radoju Žugiću. Dopis vam prenosimo u cjelosti:

dr Radoje Žugić

Ministar nansija

Stanka Dragojevića br. 2,

81000 Podgorica

Crna Gora

Poštovani dr Radoje Žugiću,

Oporezivanje igara na sreću – porez na prihod od igara na sreću od 15%

Pišem Vam u vezi sa predloženim porezom na prihod od igara na sreću od 15% koji je predložilo Ministarstvo finansija Crne Gore. Vjerujemo da će vaši predlozi imati za posljedicu da će korisnici pokušavati da koriste usluge nelegalnih priređivača igara na sreću i da će Vlada imati manje prihoda od poreza.

Pišem Vam u ime Remote Gambling Association (“RGA”), najvećeg  svjetskog udruženja priređivača online igara na sreću. Svi naši članovi su licencirani priređivači igara na sreću u Evropi. Potpuni spisak naših članova i više informacija o RGA možete naći na www.rga.eu.com.

Saznali smo da je Vlada pristala da ukine primjenu PDV-a na igre na sreću. Pozdravljamo ovaj potez kao važan korak ka uravnoteženom i razumnom režimu oporezivanja. Međutim saznali smo da postoji novi “porez na prihod od igara na sreću od 15%” koji će se primijenjivati na svaki pojedinačni dobitak.

Ovaj iznos će se oduzimati od dobitka prije nego što se dobitak proslijedi korisniku i pošalje Poreskoj Upravi.

UTICAJ NA KORISNIKE

Predloženi porez na dobitak će imati štetan uticaj na to kako korisnici vide kvote (cijene) koje nude licencirani priređivači igara na sreću. Na primjer:

Ako se korisnik kladi po kvoti od 1,80 i uloži 100€, on će očekivati da će da dobije ukupno 180€, ukoliko dobije opkladu.

Ovaj predlog zakona znači da licencirani priređivači igara na sreću odbijaju 15% od 80€ dobitka korisnika i daju taj porez Poreskoj Upravi. Igrač (kupac) dobija 168 € u slučaju da dobije opkladu–tako da je njena kvota (cijena) pala sa 1,80 na 1,68.

Naglo smanjenje iznosa primljenog dobitka će imati za posljedicu da korisnici potraže bolje cijenovno, uređene i oporezovana tržišta i tako će iznos koji bi Vlada trebalo da dobije od oporezivanja igrara na sreću biti manji.

UTICAJ NA LICENCIRANE PRIREĐIVAČE IGARA NA SREĆU

Ovaj dodatni porez će uticati na priređivače igara na sreću koji već podliježu ksnom porezu od 500€ na svaku kladionicu na mjesečnom nivou i 10% od bruto dobitaka.

Kako bi pokušali da zadrže svoje korisnike, priređivači igara na sreću će morati da pokušaju da održe svoje kvote (cijene) tako što će apsorbovati neke od poreza koje bi plaćali korisnici. U praksi to bi značilo da licencirani i oporezovani priređivači igara na sreću plaćaju dodatan porez što je jednako štetno kao i PDV-a koji je bio predložen.

Oporezivanje mora biti konkurentno na međunarodnom nivou, kako bi lokalni priređivači igara na sreću mogli da opstanu. Ni jedno drugo otvoreno online tržište igara na sreću nije uvelo porez na dobitak od igara na sreću. Nema podsticaja da se koriste usluge licenciranih i oporezovanih priređivača igara na sreću ukoliko se bolje cijene (kvote) mogu naći kod nelicenciranih priređivača igara na sreću. Porez na dobitak od igrara na sreću se kosi sa komercijalnom logikom, i biće nemoguće da firme koje plaćaju poreze opstanu.

Razumljivo je da Vlada želi da oporezuje dohodak građana, ali ne bi trebalo očekivati da komercijalne rme rade kao prikupljači poreza za Vladu. Ovo je uloga organa nadležnih za oporezivanje.

ZAKLJUČAK

Veoma smo zabrinuti zbog trenutnog razvoja događaja u Crnoj Gori. Postoji stvarna opasnost da će legalni priređivači igara na sreću morati uskoro da zatvore svoje rme, a da će taj jaz na tržištu popuniti subjekti sa sjedištem van Crne Gore, koji ne plaćaju porez, i koji neće prikupljati porez dobitak za Vladu. Ukoliko se bude primjenjivao porez na prihod od igara na sreću, vrlo je moguće da će mnogi građani nastaviti da traže izbor i vrijednost koju im pružaju ove usluge priređivača igara na sreću koji ne potpadaju pod regulatorni ili skalni okvir Crne Gore. Mehanizmi za blokiranje su se uglavnom pokazali nedjelotvornim u sprečavanju korisnika da migriraju ka priređivačima igara na sreću koji su licencirani za rad u drugim državama.

Bilo bi izuzetno štetno po ovu privrednu granu, korisnike i Vladu ukoliko bi sav vaš naporan rad na uvođenju regulisanog tržišta bio ugrožen time što bi korisnici birali da se klade kod neregulisanih priređivača igara na sreću.

RGA se raduje konstruktivnom dijalogu sa vama po tim pitanjima. Bili bismo i više nego spremni da proširimo ili dopunimo bilo koje od pitanja koja smo gore naveli.

U iščekivanju Vašeg odgovora,

Srdačno,

Clive  Hawkswood

Izvršni direktor