Potvrda stavova Montenegro Bet da sportsko klađenje ne treba zabranjivati već ga treba precizno pravno regulisati.

Američki Vrhovni sud kao najviša sudska instanca u SAD, je 14.maja ove godine proglasio neustavnim zabranu sportskog klađenja i tako omogućio svim saveznim državama u SAD da zakonima regulišu ovu vrstu igara na sreću.

Montenegro Bet pozdravlja ovakvu odluku američkog Vrhovnog suda, koja predstavlja potvrdu naših stavova  da sportsko klađenje ne treba zabranjivati već ga treba precizno pravno regulisati. Zabrana sportskog klađenja može dovesti samo do bujanja nelegalnog tržišta – u SAD nelegalno tržište je procijenjeno na preko 150 milijardi dolara godišnje. Ukidanjem zabrane praktično se ukida i nelegalno tržište jer ogromna većina američkih saveznih država već ima spremne zakone kojima će pravno regulisati priređivanje sportskog klađenja kao vrste igara na sreću.

Regulisanjem sopstvenog tržišta sportskog klađenja, sve savezne države će sada ostvarivati značajne prilive novih sredstava a sa druge strane će sve savezne države podići na maksimalan nivo zaštitu sopstvenih građana od svih oblika kriminala i negativnih pojava koje sa sobom vuče nelegalno tržište igara na sreću.

Ovakva odluka Vrhovnog suda SAD ima ogroman značaj na svjetsko tržište igara na sreću jer izbija alibije različitim lobističkim i monopolističkim grupama širom svijeta koje pokušavaju da  uvode raznovrsne restrikcije kada su igre na sreću u pitanju zarad ličnih finansijskih interesa.