Pozdravljamo navode Uprave za inspekcijski nadzor koji su objavljeni u dnevnom listu Pobjeda,
jer oni dokazuju tačnost svega što Udruženje  Montenegro Bet tvrdi već mjesecima.

Uprava za inspekcijski nadzor – Odsjek inspekcije za igre na sreću, već mjesecima pokušava
da napravi privid da navodno preduzima sve aktivnosti koji se odnose na kontrolu nelegalnih priređivača i suzbijanju nelegalnog tržišta u igrama na sreću. Međutim u saopštenjima koja objavljuju vidi se da suštinski kontrola i ne postoji, da se sve odvija na štetu legalnih priređivača kao i budžeta Crne Gore a posredno na štetu svih korisnika koji svoja prava ostvaruju od prihoda u igrama na sreću.

U svom saopštenju od 23 novembra 2017 godine Uprava za inspekcijski nadzor je objavila da je nakon sprovedene kontrole u 213 objekata pronašla nepravilnosti u samo 6 objekata, zbog toga ovim putem postavljamo javno sljedeća pitanja:

  1. Da li su inspektori sproveli kontrolu odnosno ušli u objekte i u preostalih 207 objekata, i ako jesu šta su u tim objektima zatekli?

  1. Da li ste svih 213 objekata koji su prijavljeni da imaju nelegalne terminale za klađenje unaprijed obavijestili o danu i času dolaska inspektora ili su oni bili na neki drugi način obaviješteni o dolasku inspekcije?

  1. Ako ste bili u preostalih 207 objekata i kako kažete nikakvu nepravilnost nijeste zatekli, da li namjeravate da ih obiđete ponovo?

Obzirom da Montenegro Bet posjeduje fotografije svih terminala bez koncesije u svakom spornom objektu, kao i da na žalost, naša  svakodnevnica postaju  nelegalni terminali za klađenje kojih ima na stotine duž cijele Crne Gore koje vide na svakom koraku i građani, izuzetno nestrpljivo očekujemo odgovore na naša pitanja.

Kao sto je Uprava i sama u svom saopštenju navela, u međuvremenu je dostavljen i novi dopis,
sa dokazima o postojanju nekoliko stotina terminala bez koncesije, pa molimo da predstavnici Uprave ovako javno
ponovo na uvid  građanima Crne Gore stave rezultate rada u toj narednoj kontroli nelegalnih.

Inspektori Uprave će verovatno u međuvremenu da postupaju ekspresno i revnosno po “prijavama” nelegalnih priređivača, baveći se maltretiranjem isključivo legalne industrije igara na sreću, dok će objekti u kojima se
nalaze terminali bez koncesije nastavljati da dobijaju unaprijed informacije i najave o dolasku inspektora kao i “savjete” i “naloge” da terminale za klađenje ne stavljaju u funkciju do 16h do kad je radno vrijeme inspekcije već nakon radnog vremena jer se tada ne ide u kontrolu.

Obzirom da sami tvrdite da nemate dovoljno kapaciteta za kvalitetno obavljanje svoga posla,
ovim putem pozivamo Ministarstvo finansija Crne Gore, da ovaj problem riješi u što kraćem vremenskom periodu.