Podrška koji je Udruženje Montenegro Bet dobilo od svih relevantnih regionalnih i evropskih udruženja za igre na sreću, nas obavezuje da ukazujemo i istrajemo u borbi za poštovanje principa pravne države, poštovanja zakona i sudskih odluka u djelatnosti igara na sreću. Na žalost državni organi, tačnije Inspektori Uprave za inspekcijski nadzor nisu spremi da obavljaju zakonom povjerene dužnosti što je dovelo do situacije da nelegalno tržište terminala za klađenje dostigne svoj vrhunac.

Osnovano sumnjamo da nije u pitanju samo nesavjestan rad u službi nego i korupcija širih razmjera.

Sistem funkcioniše tako što inspektori Uprave za inspekcijski nadzor čija je nadležnost kontrola tržišta igara na sreću, dobiju prijavu koja je potkrijepljena dokazima da se u nekom objektu nelegalno priređuju igre na sreću na terminalima. Nakon dobijene prijave Inspektor obavještava nelegalnog priređivača da je Montenegro Bet uputio prijavu, obavještava ga da će inspektori određenog dana izaći na teren u taj objekat i pri tome “savjetuje” nelegalnog priređivača da na kratko ukloni terminale iz objekta dok inspekcija ne prođe. Inspekcija kada izađe na teren naravno zatiče prazan objekat i konstatuje zapisnički da je sve po zakonu i da objekat može da nastavi da obavlja svoju djelatnost. Inspektori to sve dokumentuju fotografijama i zapisnički i više se tim slučajem na bave. Nelegalni priređivač nakon odlaska Inspekcije vraća terminale u objekat i potpuno normalno nastavlja sa nelegalni priređivanjem igara na sreću.

Iz svih ovih razloga Monetenegro Bet će podnijeti Krivičnu prijavu protiv glavnog inspektora za igre na sreću Uprave za inspekcijski nadzor za nesavjestan rad u službi i zloupotrebu službenog položaja.

Zbog svega toga smatramo da iza prijetnji predstavnicima Montenegro Bet stoje inspektori Inspekcije za igre na sreću koji su blisko povezani sa nelegalnim tržištem igara na sreću u Crnoj Gori.

Pozivamo ovaj put policiju i tužilaštvo da otkriju nalogodavce i izvršioce prijetnji fizičkom likvidacijom predstavnika Udruženja Montenegro Bet i zaustave korupciju i nesavjestan rad Inspektora za igre na sreću u okviru Uprave za inspekcijski nadzor.