Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica i Udruženje ,,Montenegro Bet” započeli su sprovođenje projekta ”Neka igra ostane igra – prevencija patološkog kockanja

Odgovorno priređivanje igara na sreću, prevencija kao i zaštita maloljetnika je prioritet u poslovanju članica Udruženja.

 

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica i Udruženje privrednih društava priredjivača igara na sreću ,,Montenegro Bet” su započeli  sprovođenje projekta edukacije zaposlenih u kompanijama članicama Udruženja ”Neka igra ostane igra – prevencija patološkog kockanja”.

photo 6

Na ovaj način nastavljamo započetu saradnju sa JU Kakaricka gora kroz organizovanje edukacija zaposlenih u kompanijama članicama  koji rade ne uplatnim mjestima i koji imaju direktan kontakt sa igračima u kladionicama. Zaposleni će biti edukovani kako da prepoznaju kada neki igrač ima potencijalni problem za kockanjem i klađenjem, da ga upute u nadležnu zdravstvenu ustanovu kao i da ga informišu o svim opasnostima koje za sobom nosi zavisnosti u igrama na sreću. Edukacije će sprovoditi  stručna lica iz JU Kakaricka gora kao specijalizovana državna ustanova  za tretman bolesti zavisnosti.

Bez obzira  što u Crnoj Gori zakonske  odredbe  nijesu  u dovoljnoj mjeri regulisale odgovorno priređivanje igara na sreću, prevencija kao i zaštita maloljetnika i igrača od nastajanja patološkog kockanja i klađenja kroz obuku zaposlenih za prepoznavanje takvih pojava su prioritet u poslovanju članica Montenegro Bet. Poseban akcenat naših članica je dat na zaštiti maloljetnika od klađenja, posebno online klađenja kroz niz strogih provjera i procedura u skladu sa najboljom Evropskom praksom. Kompanije članice primjenjuju strogu zabranu ulaska maloljetnika u naše objekte i zaposleni će se ovim putem edukovati o svim novim procedurama i pravilima koje se primenjuju u kompanijama članicama Udruženja.

Nadamo se da će ovo što smo mi započeli postati zakonska obaveza za sve. Na državi je da preko nadležnih inspekcija suzbija nelegalno tržište koje je generator svih anomalija i negativnih pojava na tržištu.

photo 5

photo 9